Αστικές συγκοινωνίες: η ομολογία ενός αποτυχημένου πειράματος

17/6/2019 8:56:16 μμ

Η ομολογία αποτυχίας της πολυδιαφημισμένης αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ έχει ήδη συντελεστεί. Αν και χωρίς... διαφήμιση αυτήν τη φορά, η κυβέρνηση που έκανε σημαία της την κρατικοποίηση μιας εταιρείας, στο νομό Θεσσαλονίκης ανέκρουσε πρύμναν, το πήρε αλλιώς και δήλωσε αδυναμία εξυπηρέτησης. Η εκχώρηση έργου στο ΚΤΕΛ συνιστά κραυγαλέα παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια ήττα στην πολιτική της για την καθημερινότητα των πολιτών. Το πείραμα της κρατικοποίησης απέτυχε στην πράξη.

Περισσότερα

Η ευκαιρία της 26ης Μάϊου - πολιτική αλλαγή τώρα

24/5/2019

Ξεκάθαρο μήνυμα για ριζική αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουν την ευκαιρία να στείλουν οι πολίτες στις 26 Μαΐου. Μήνυμα και ταυτόχρονα απάντηση στις χάντρες που μοιράζει η κυβέρνηση, ώστε να μασκαρέψει την κακή εικόνα και το αρνητικό περιεχόμενό της.

Περισσότερα

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα δεν είναι παιχνίδι

18/3/2019

Ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας σίγουρα δεν είναι μυθιστορήματα. Καθορίζουν τη ζωή των πολιτών και ρυθμίζουν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές παραμέτρους σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης για όλα τα εγκλήματα. Γι' αυτό το λόγο οφείλουν όλοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαλόγου, προτού προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή.

Περισσότερα

Ευθύνη όλων η διαμόρφωση της Βουλής

24/1/2019

Οι φετινές εθνικές εκλογές είναι από τις πλέον κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μετάβασης από την κρίση στην ανάπτυξη και πρέπει οριστικά πλέον να κλείσει την πόρτα σε κάθε πισωγύρισμα, να ανοίξει την πόρτα της σταθερής βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερα

Ανεκδιήγητος ο νέος χάρτης των εξισωτικών αποζημιώσεων

30/11/2018

Δικαιολογημένα έντονες είναι οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας και ειδικά της Θεσσαλονίκης για τον ανεκδιήγητο νέο χάρτη των εξισωτικών αποζημιώσεων, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα

Πέντε προτάσεις για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση

21/11/2018

Μια από τις παραμέτρους της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης είναι η συσχέτισή της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ρόλο και την προοπτική της. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι ευκαιρία για μια ευρεία αναβάθμιση του ρόλου και της προοπτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον πιο πρόσφορο τρόπο στο διττό ρόλο της: από τη μια ως χώρος έκφρασης δημοκρατικών δικαιωμάτων, από την άλλη ως αναπόσπαστης συνιστώσας του εν γένει διοικητικού μας συστήματος.

Περισσότερα